Naar de kermis
Door: Jan
Blijf op de hoogte en volg Lia en Jan
20 Augustus 2016 | Verenigd Koninkrijk, Corbridge
Om 6 uur ging Jan buiten kijken. Het was lekker weer, de regen van gisteren was al helemaal weg, het waaide een beetje en het veld was vrijwel droog. Kortom: echt vakantieweer.
Toen we hadden ontbeten en de boel was opgeruimd gingen we plm half elf op weg. De bestemming is Newton/Stocksfield, een kleine 40 kilometer ten westen van Newcastle. We hebben gebeld met camping Well House Farm aldaar, en ze hebben plek voor ons voor 2 nachten. Wel zo mooi, want maandag moeten we op tijd bij de boot zijn, inchecken tussen 14.30 en 16.15 uur. En Jan is altijd zo relaxed als hij een deadline heeft. Nu hoeft hij niet zo heel erg vroeg al naast de camper te staan.
Hierdoor hadden we wel een stevige rit voor de boeg: 205 kilometer. En vlak bij onze camping willen we ook nog boodschappen doen, want we willen ook vanavond lekker eten.
Na een half uur rijden begint het te regenen. Dat zal zo blijven tot we bij de camping zijn . Onderweg verbazen we ons toch steeds weer over het mooie uitzicht. In Schotland is dat inmiddels voor ons al een beetje gewoon, maar om half twee rijden we de grens met Engeland over. Dan blijkt ook Engeland toch weer over mooie vergezichten te beschikken. Ze zeggen dat de Highlands zo leeg en kaal kunnen zijn, nou de Borders en Northumberland kunnen daar ook wat van. Hele stukken grasland, met af en toe een schaap, En de wegen: of je in een achtbaan zit. Steil omhoog en dan direct er achter een ''blind summit'', krijg je het gevoel dat je zo van de weg af duvelt. Blijkt er toch steeds weer een weg achter te liggen. En dat soms een keer of 5 of meer achter elkaar.
In Hexham hebben we de plaatselijke Aldi met een bezoek vereerd. Alle benodigde voorraden om het nog 2 dagen uit te houden zijn ingekocht, dus op naar de camping.
Die ligt in the middle of nowhere. Het is geen klein gevalletje, waarschijnlijk kunnen er wel 60 caravans/campers staan. En dan is er nog een tentenveld. Maar er omheen is niks te beleven, dus dat wordt internetten, lezen, fietsen en desnoods in uiterste nood een spelletje doen. Kortom: lekker relaxed, want het is tenslotte vakantie.
We eten gehaktballen, sperziebonen, aardappels. En nu regent het niet meer (18.15)